A pályázaton kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező KKV-k, melyek az alábbi vállalkozási formák egyike szerint működnek: a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) szerinti gazdasági társaság, valamint egyes jogi személyek vállalata,a külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepeiről és kereskedelmi képviseleteiről szóló 1997. évi CXXXII. törvény szerinti fióktelep,az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (a továbbiakban: Evectv.) szerinti egyéni vállalkozó (egyéni cég nem nyújhat be pályázatot).
A támogatás keretében új tárgyi eszközök és immateriális javak költségei számolhatók el az Sztv.47-48. § és 51. §-a szerinti bekerülési értékben. Újnak tekintendő bármely ingatlan, amely korábban semmilyen jogcímen sem volt a kedvezményezett használatában és tulajdonában, vagy a támogatottól nem független harmadik fél használatában és tulajdonában. Az immateriális javak esetében a szellemi termékek körén belül csak a szabadalom, a használati minta, a védjegy, a szoftver és a know-how felhasználásának díja számolható el.
A pályázónak vállalnia kell a beruházás megvalósítását követően a pályázat benyújtása előtti 12 hónapban – csekély összegű támogatás esetén a beruházással érintett székhely, telephely, fióktelep szerinti, regionális beruházási támogatás esetén a régióban található székhelyén, valamennyi telephelyén, valamennyi fióktelepén – foglalkoztatott munkavállalója átlagos statisztikai állományi létszámára és a beruházáshoz kapcsolódó létszámbővítés eredményeként felvett többletlétszámára együttesen vonatkozóan legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget (az éves átlagos statisztikai állományi létszámot megtartva). A foglalkoztatási kötelezettség teljesítéséhez egyéb állami forrás nem vehető igénybe.
A pályázat keretében a regionális beruházási támogatási jogcímen igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 10 millió Ft, maximum 150 millió Ft. A támogatás intenzitása legfeljebb az összes elszámolható költség 50%-a
Az alábbi helyeken lehet a megvalósítási helyszín: Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, a Dél-Alföld, a Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nagyufat Dunántúl régiókban, Közép-Magyarország régióban: Abony, Alsónémedi, Áporka, Aszód, Bag, Bernecebaráti, Cegléd, Csemő, Dabas, Domony, Dömsöd, Dunaharaszti, Ecser, Érd, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Hévízgyörk, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Jászkarajenő, Kartal, Kemence, Kiskunlacháza, Kisnémedi, Kocsér, Kóspallag, Kőröstetétlen, Letkés, Lórév, Maglód, Makád, Márianosztra, Mikebuda, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagytarcsa, Nyársapát, Ócsa, Örkény, Pécel, Perőcsény, Péteri, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetszentmiklós, Szob, Szokolya, Sződliget, Táborfalva, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tatárszentgyörgy, Tésa, Törtel, Tura, Újhartyán, Újszilvás, Üllő, Vác, Váckisújfalu, Valkó, Vámosmikola, Vecsés, Verőce, Verseg és Zebegény, Piliscsaba és Pilisjászfalu.
A pályázó beruházási projekttel kapcsolatos záró kifizetési igénylés benyújtásának határideje legkésőbb 2022. július 31-e. A pályázat által érintett beruházási projekt fizikai befejezésének határideje: 2022. június 30.
A munkáltató vállalja, hogy a beruházással létrehozott termelő kapacitásokat, technológiai fejlesztéseket, ingatlant az üzembe helyezés időpontjától számított legalább három évig folyamatosan fenntartja és működteti a beruházással érintett székhelyen, telephelyen, fióktelepen.
A pályázatot 2021. február 1-től 2021. március 2-ig lehet benyújtani. A pályázatot postán kell benyújtani.
Ha a pályázó megfelel a jogszabályi feltételeknek és a Pályázati dokumentációban foglaltaknak, úgy az OFA Nonprofit Kft. az alábbi mérlegelési szempontok alapján értékeli a benyújtott pályázatot: a vállalkozás működése, gazdálkodása,a tervezett fejlesztés újdonságtartalma (innováció),a tervezett fejlesztés mennyire segíti elő a vállalkozás versenyképességének és termelékenységének javítását,a tervezett fejlesztés által létrehozott termékek, szolgáltatások piacképessége,költségvetés megalapozottsága. Az értékelés során előnyt jelentő szempontok: az előírt 1 főnél több, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára történő új munkahely létesítése,a beruházás kedvezményezett járásban [290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet], vagy kedvezményezett településen [105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet] valósul meg,a tervezett fejlesztés hozzájárulása a munkavállalók képzettségi szintjének növeléséhez.