Márciustól ismét elérhető a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program. Támogatási kérelmet nagy- és középvállalatok nyújthatnak be, a pályázat keretében nincs meghatározva a maximálisan igényelhető összeg. A legkisebb támogatható projekt méret 100 millió Ft, a támogatás felső határa nincsen meghatározva. A támogatási intenzitás átlagosan 50%, a pontos mértéke a megvalósítás helyétől függ. Támogatás azoknak a vállalkozásoknak nyújtható, akik meghatározott TEÁOR kóddal rendelkeznek (építőipar, feldolgozóipar, raktározás, tárolás, nagykereskedelem, kiskereskedelem) és induló vagy új gazdasági tevékenység végzésére irányuló beruházást akarnak megvalósítani vagy bővítő, pótló beruházást a COVID járvány miatt keletkezett kedvezőtlen hatások enyhítésére.

A pályázni kívánó cégeknek rendelkezniük kell:

  1. Minimum 3 teljes lezárt üzleti évvel.
  2. Elszámolható költségek: technológiai fejlesztés, eszközbeszerzés, K+F fejlesztések, infrastrukturális beruházások.
  3. A pályázónak a feldolgozóipar, az építőipar , raktározás, tárolás vagy a nagykereskedelem és kiskereskedelem területén kell a tevékenységét végeznie.
  4. A támogatást igénylőnek, vagy kapcsolt vállalkozásának Magyarországon rendelkeznie kell saját tulajdonú székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel.

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Forrás: https://nlctanacsadas.com/nbt-2021